Proszę o Rade

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Re: Proszę o Rade

Zamieszczone przez bartol
    witam. Mam mały problem z wyborem auta. w salonie zaproponowano mi OCTAVIA TOUR HB 1,9TDI /101KM ICE + za 63 tys, SKODA OCTAVIA II 1,9TDI/105KM AMBIENTE za 71 tys, oraz SKODA OCTAVIA II 1,6 FSI/115KM AMBIENTE za 65 ytys. pierwszą myślą była OI 1,9TDI ale teraz już nie wiem.kosztem silnika tdi mam nowsza ładniejsza i bardziej komfortową OII 1,6 FSI . OII z 1,9 tdi jest TROCHę za droga Proszę o radę

z gory dzieki
    Kwestia czy potrzebujesz gabarytow O2, jakie robisz przebiegi itp. itd. W pazdzierniku kupowalem swoje auto i kupilem O1 1.8T Sport, dlaczego ? Bo nie potrzebuje duzo miejsca z tylu (jezdze tylko z zona, a jak bede mial dziecko to przez nastepne 10 lat i tak bedzie tam za duzo miejsca), a zalezalo mi na cenie i na silniku (zwlaszcza na tym). Za cene golej O2 1.6 dostalem fajna O1 1.8T. Jak duzo jezdzisz to musisz przekalkulowac diesla - moze sie oplaca, jak malo i chcesz miec nowoczesniejsze nadwozie to O2 z benzyna bedzie dobrym wyborem, no i najwazniejsze ile konkretnie chcesz wydac na auto ? Dla mnie ta ostatnia kwestia byla najistotniejsza.

Komentarz

• brutus
      Rider
      • 2006
      • 329

Boże ale wsyoka cena O II, ja swoją wyżebrałem za około 65 tys, w lipcu 2006 coprawda clasic 1.9 TDI (miałem dylemat czy nie wziąć OI Tour sporta) i jestem zadowolony. w cenie dostałem lakier metalizowan, klimę, i pakiet skórany <obszycie kierownicy lewarka i ręcznego> brak innych bajerów łatam na bierząco < doszło radio streem, felgi 17' .. teraz mysle nad podłokietnikiem. :szeroki_usmiech
      OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• bartol
        Classic
        • 2007
        • 9

szukałem szukałem i nic. Znalazłem leona top sport z 2003. jutro jadę go obejrzeć. motor o który mi chodziło (właściwie dużo mocniejszy 150PS)tylko w mniejszym opakowaniu.

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja podobne dylematy przeżywałem pod koniec kwietnia 2006r. Wybierałem pomiędzy OI w dieslu kombi i Sport 1.8T kombi rocznik 2006 (kombii z tej racji, że tylko taka OI wg mnie jeszcze jakoś wygląda do rzeczy :wink, a OII 1.6 MPI liftback, ale w wersji Ambiente rocznik 2005... Tak się złożyło, że przesiadałem się ze słabiutkiej Cytrynki C3 1.1 62KM, więc kwestia mocy rzędu 102 KM w MPI i tak była kusząca + wg mnie super wygląd OII w stosunku do starej + znacznie lepsze wyposażenie + wykonanie, materiały, design, technologia itd - czyli w zasadzie wszystko poza silnikiem na plus OII. No i wybrałem - 10000 upustu na OII i z 70000 zrobiło się 60000 czyli tyle ile miałem zamiar wydać + kredyt 50/50 (rocznik 2005 w kwietniu się jeszcze ostał - auto kupiłem jako nowe na ładnych parę lat, więc rok w te czy wewte różnicy mi już nie robił, a dyszka piechotą nie chodzi :wink: ) I jestem bardzo zadowolony auto się ładnie zbiera, wcale nie czuję się zawalidrogą, cała reszta jest taka jak miała być, czyli o niebo lepsza niż w OI, dokupiłem tylko radio stream + aluski Ronala i jest okejos - naprawdę polecałbym Ci OII w 100% - to jest jednak ładnych parę lat w technologii do przodu, a na polskich drogach, umówmy się i tak nie da się jeździć szybko czy dynamicznie, bo albo korki albo emeryty w ładilakach albo Tir-y ...

Acha - jeszcze jedno - mogłem też wziąść 1.6 FSI z dopłata 2500 kafla też 2005 rocznik, ale nie chciałem - trzeba lać benzynkę 98 żeby parametry trzymał i nie ma możliwości zagazowania delikwenta... :lol:, także bez sensu (nawet jakiś test czytałem w którym wyszło że słabszy o 13 KM MPI jest bardziej żwawy od nowego FSI 115KM)- tu w tym tylko jednym szczególe wybrałem starą technologię, ale sprawdzoną, zresztą ten sam silnik jest nawet jako startowy w cenniku Audika A4 i Passata - także wioszki nie ma

Komentarz

Pracuję...